Uçucu Yağlar

Uçucu yağlar, bitkilerden elde edilen, sıvı haldeki, hafif ve havada çabuk dağılan, kokulu maddelerdir. Uçucu yağlar, bitkilerin yaprakları, çiçekleri, kökleri ve diğer bölümlerinden, genellikle buhar destilasyonu yöntemiyle elde edilir.

Uçucu yağlar, aromaterapi ve diğer doğal ürünlerin üretiminde kullanılır. Aromaterapi, MÖ. 6. yüzyıldan beri uygulanan bir pratiktir ve ilk zamanlarda, bitkisel yağlar doğrudan cilt üzerine uygulanırdı. Ancak, zamanla, bitkisel yağların dilüe edilerek taşıyıcı yağlar ile seyreltilmesi pratik hale geldi ve bu şekilde kullanım, günümüzde de sıklıkla uygulanan bir yöntemdir.

Uçucu yağlar, çeşitli amaçlar için kullanılabilir. Örneğin, uçucu yağlar, aromaterapi yöntemlerinde (örneğin, masaj yağları, banyo ürünleri ve evde yapılacak inhalasyonlar) kullanılır. Ayrıca, uçucu yağlar, kozmetik ürünlerinde (örneğin, losyonlar, kremler ve balsamlar) ve evde yapılacak doğal temizlik ürünlerinde de kullanılır.

Uçucu yağlar, çeşitli bitkilerden elde edilebilir ve her bitkinin kendine özgü bir kokusu vardır. Örneğin, lavanta uçucu yağı, rahatlatıcı etkilere sahip olurken, zencefil uçucu yağı, enerji verici etkilere sahip olabilir. Uçucu yağların seçimi, kullanım amacına göre yapılır ve uçucu yağların etkileri, bitkiden bitkiye değişebilir.

3 AL 2 ÖDE - 5 AL 3 ÖDE - 10 AL 5 ÖDE

TÜM ÜRÜNLERDE GEÇERLİDİR.

Sıralama:
Zerdeçal Uçucu Yağı

Zerdeçal Uçucu Yağı

160.00 TL
Yaygın olarak Ayurvedik kullanımları ile bilinen Zerdeçal yağı, günlük rutininiz için temel bir maddedir.  Hindistan'ın geleneksel Ayurvedik uygulamalarının önemli bir bitkisi olan zerdeçal , günümüzde zerdeçalın modern kullanımlarına ilham veren...
El Yapımı Lavanta Sabunu

El Yapımı Lavanta Sabunu

50.00 TL
Lavanta Sabunu Sızma zeytinyağı kullanılarak soğuk proses ile pişirmeden ürettiğimiz lavantalı zeytinyağı sabunumuz hassas ciltli kişiler ve hatta bebekler için bile güvenlidir. Soğuk sıkım zeytinyağı kullanılarak üretildiği ve pişirilmediği için zeytinin içerdiği...
Ada Çayı Uçucu Yağı

Ada Çayı Uçucu Yağı

130.00 TL
Orta Çağ'a dayanan kullanımları ile Adaçayı uçucu yağı, cildin gençleşmesine ve sakinleşmesine yardımcı olan rahatlatıcı ve yatıştırıcı özellikler içerir.   Menşei    Kullanım talimatları Difüzyon: Seçtiğiniz difüzör ya da buhurdanlığa üç ila...
Defne Yaprağı Uçucu Yağı

Defne Yaprağı Uçucu Yağı

130.00 TL
Defne, akdeniz kıyılarında yetişen kışın yaprak dökmeyen bir ağaçtır. Yaprakları derimsi, sert ve özel kokuludur. Defne Yaprağı uçucu yağı, cesur ve kendinden emin hislere sahip olmayı teşvik eder. Konsantrasyon, odaklanma...
Alman Papatyası Uçucu Yağı

Alman Papatyası Uçucu Yağı

290.00 TL
Kullanımlar Alanları Ruh halinizi iyileştirmek için sabahları nabız noktalarına uygulayın Kişisel bir koku olarak kullanılabilir Difüzör ya da buhurdanlık yardımıyla ortama yayın ve harika kokusunun tadını çıkarın   Aromatik Açıklama...
Yasemin Uçucu Yağı

Yasemin Uçucu Yağı

297.00 TL250.00 TL
Yoğun ve zengin Yasemin kokusu; meyvemsi, mumsu ve çiçeksi notaların karmaşık bir harmanıdır. Açıklama Güneydoğu Asya ve Akdeniz ikliminde yetişen hoş kokulu, beyaz çiçekli, tırmanıcı bir bitkidir. Yurdumuzda Antalya ve...
Sandal Ağacı Uçucu Yağı

Sandal Ağacı Uçucu Yağı

460.00 TL
Sandal ağacı yağı odunsu aroması ile en sevilen kokulardan birtanesidir ve parfümlerin temel notu olarak sıklıkla kullanılır. Sandal ağacı, binlerce yıldır ruhsal dengeleyici olarak kullanılmaktadır ve Hindistan’da kutsal kabul edilir....
Mür Uçucu Yağı

Mür Uçucu Yağı

260.00 TL
Mür uçucu yağı, özellikle boğaz ve ağız için güçlü temizleme özelliklerine sahiptir. Aromaterapide de ilham verici bir atmosfer yaratmak için sıkça kullanılır. Mür uçucu yağı, küçük ve dikenli Myrrh ağacının...
Ölmez Çiçek Uçucu Yağı

Ölmez Çiçek Uçucu Yağı

450.00 TL
Ölmez çiçek , yaşlanma belirtilerini önlemek için kozmetik ürünlerde sıkça kullanılan bir bitkidir. Dalından koparılıp kurutulduğunda bile görüntüsü değişmediği için “ölmez çiçek” ya da “sonsuzluk çiçeği” olarak ün yapmıştır. Helichrysum...
Greyfurt Uçucu Yağı

Greyfurt Uçucu Yağı

140.00 TL
Greyfurt yağı, canlandırıcı ve enerji verici aroması sayesinde canlandırıcı bir ortam sağlarken, cilt bakımı rutinine eklendiğinde arındırıcı bir etki sağlar.    Dikkat Narenciye yağlarını cilde uyguladıktan sonra 12 saat güneş...
Mersin Uçucu Yağı

Mersin Uçucu Yağı

180.00 TL
Mersin Uçucu Yağı, üç metre uzunluğa erişebilen kışın yapraklarını dökmeyen, Akdeniz ve Ege bölgelerimizde çok yetişen Mersin bitkisinin yapraklarından buhar distilasyonu ile elde edilir. Bir çok medeniyette mersinin ibadetle ilgili...
El Yapımı Aktif Karbonlu Sabun

El Yapımı Aktif Karbonlu Sabun

50.00 TL
Aktif Karbonlu Sabununun Faydaları Soğuk sıkım zeytinyağı kullanılarak üretildiği ve pişirilmediği için zeytinin içerdiği tüm vitamin ve mineraller zeytinyağı sabununa geçer. Aktif karbonlu sabunu cildinizi yağdan ve kirden arındırırken aynı zamanda...

Uçucu yağlar, volatile oils olarak da bilinen, bitkilerin köklerinden, yapraklarından, meyvelerinden veya çiçeklerinden yapılan yüksek oranda hidrokarbon içeren özel bir tip yağdır. Bu yağlar, genellikle özellikle çiçeklerde ve yapraklarda bulunan özel koku ve aroma moleküllerinin bir araya geldiği özel bileşiklerden oluşur. Uçucu yağlar, birçok çeşit bitkide bulunur ve yüzlerce yıldır insanlar tarafından kullanılmıştır. Özellikle aromaterapi, kozmetik ve ilaç endüstrisinde sıklıkla kullanılırlar.

Uçucu yağlar, genellikle distilasyon yöntemiyle üretilir. Bu yöntemde, bitki materyali, su veya buharın etkisiyle yağların çözülerek ayrıştırılmasını sağlar. Bu sıvı çözelti, daha sonra soğutulur ve yağın yoğun kısmının üzerine çekilir, böylece uçucu yağı elde etmiş olunur.

Uçucu yağlar, yüzyıllar öncesine dayanır ve ilk çağlarda özel törenlerde, tıbbi amaçlarla ve parfümlerin yapımında kullanılmıştır. Mısır, Yunanistan ve Roma gibi eski medeniyetlerde de uçucu yağlar sıklıkla kullanılmıştır.

Uçucu yağlar, birçok farklı amaç için kullanılır. Özellikle aromaterapi uygulamalarında, uçucu yağların rahatlatıcı ve stres azaltıcı etkileri nedeniyle sıklıkla tercih edilirler. Ayrıca, uçucu yağlar, parfümlerin yapımında, kozmetik ürünlerinin üretiminde ve ilaçların üretiminde de kullanılır. Uçucu yağların özellikle antiseptik ve antifungal özellikleri nedeniyle, çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde de kullanılır.