Yüzümüzü Neden Yağ ile Temizlemeliyiz?

Yüzümüzü Neden Yağ ile Temizlemeliyiz?

Çoğumuzun "temizlik" denince aklına, köpük ve durulamak gelir. Fakat yağ ile temizlik işlemi ezberlerinizi bozacak ve vazgeçilmeziniz olacak.

Yağ ile yüz temizleme işlemi; yağın, yağı çözme özelliğinden yararlanılarak keşfedilmiş bir yöntemdir.

Sabun veya diğer kimyasal temizleyicilere gerek kalmadan, cildi nemlendirip, yağlı görünümden kurtulacaksınız.

Cildinize yağ kullanmak sizi korkutmasın!

Son yıllarda özellikle de K-kozmetiğinde (Amerika Birleşik Devletleri'nde popüler hale gelen Kore cilt bakım ürünleri ve teknikleri için kullanılan Kore güzelliğinin kısaltmasıdır) yaygın kullanılmaktadır.

Çoğu soğuk sıkım yağlar, cildinizi nemli tutmaya ve doğal nem bariyerini korumaya yardımcı olduğu bilinen "linoleik asit" içerir. Cildimizin birçok ihtiyacına seçenekler sunar.

Yağ temizliği ve sonrasında cildinizi nemlendirmek için kullandığınız yağların kalitesi, cildinizde oluşturacağı sonuçları doğrudan etkileyecektir.

Yüz temizleme işleminde kullanabileceğiniz yağları, sonrasında cildinize nemlendirici olarak da kullanmanız mümkündür. Seçim yapmanızda kolaylık sağlayacağını düşündüğümüz bu yağların can alıcı içeriklerinden oluşan kısa bilgiler size hangi yağları tercih edeceğiniz konusunda yardımcı olacaktır.

Yağ ile cilt temizliği ve nemlendirici olarak önerebileceğimiz yağlar ve özellikleri;

  • Adalin Üzüm Çekirdeği yağı; E- vitamini acısından zengin, ince çizgilerle mücadele ruhludur.
  • Adalin Hint Yağı; Hint yağı yoğun bir yağdır, bu nedenle kendi nemlendiricinizi yaparken cilt dostu yağlarla jojoba, kuşburnu, üzüm çekirdeği gibi) karıştırarak kullanmalısınız. Cilde sıkılaştırıcı etkisi vardır. Yüz yıkama işleminde mutlaka 1/2 oranında başka bir sabit yağ ile karıştırmalısınız.
  •  Adalin Avokado Yağı; Özellikle nemlendirme etkisiyle ön planda olup kendisi cildinizin pürüzsüz, güçlü ve elastik kalmasına yardımcı olur.
  • Adalin Tatlı Badem Yağı; içeriğindeki A, E vitaminleri omega-3 ve çinko sayesinde eşsiz faydalar sunar. Cildinizin yenilenmesinde önemli bir rolü vardır.
  • Adalin Kayısı Çekirdeği Yağı; içeriğinde, GLA (gama linoleik asit - omega-6'dan gelir) yüksek oranda bulunur ve ciltteki nem dengesini korumaya yardımcı olur, aynı zamanda cildi sıkılaştırır ve cilt tonunu dengeler.
  • Adalin Jojoba Yağı; en can alıcı özelliği cilt sebumunu dengeler, cildin nem dengesini korur korumak için bariyer görevi yapar.
  • Adalin Argan Yağı; E- vitamini yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Cildin elastikiyetini arttırır ve cildimizi nemlendirirken, yaşlanma etkilerine karşı korur.
  • Adalin Aspir Yağı; daha çok içeriğindeki CLA ile gıda takviyesi olarak bilinen aspir yağının aslında sizlere komedojenik olmadığı, yani gözeneklerinizi tıkamayacağı gerçeğini hatırlatıp, cildiniz için güvenilir bir sabit yağ seçimi olduğunu bilmelisiniz.

Nemlendirici olarak; Yağların, zengin içerikleri haricinde başta yaşlanma karşıtı etkilerini arttırmak amaçlı bir veya birkaç yağ ile belli oranlarda hazırlayacağınız karışımınıza uçucu yağ eklerseniz (ki biz buna voltran diyoruz) muhteşem doğal bir nemlendirici elde etmiş olacaksınız. Bu oranlarla ilgili kendin yap bölümüzde  her cilt tipine göre hazırlama önerisi bulunan yüz serumları tariflerine göz atabilirsiniz. 

Yağ ile yüz temizliğini kolayca uygulayabileceğiniz 4 adım;

  1. Adım: Yüzünüzde makyaj var ise ilk adım makyajınızı temizlemelisiniz. (makyaj temizliği için karışım önerimiz ile)
  2. Adım: Yüz yıkama için önerdiğimiz yağlardan birini seçip yüzümüzde 1-2 çay kaşığı alıp kuru veya hafif nemli cildinize masaj yapmaya başlayın. Masaja 1-3 dakika devam edebilirsiniz. Masaj, kan dolaşımınızı iyileştirmeye yardımcı olacaktır. 
  3. Adım: Bu aşamada sizlere temiz yumuşak ve sadece bu alanda kullanacağınız bir bezi elinizin dayanabileceği sıcaklıktaki suda yıkayıp iyice sıkın ve nemli bezi yüzünüze yerleştirip gözeneklerinizin açılması için biraz bekleyin. Ardından 1 dakika kadar tekrar masaja devam edin.
  4. Adım: Artık yüzünüzü yağdan arındırma zamanı; ılık su ile yüzünüzü durulayıp temiz yumuşak bir bez ile nazikçe silin.

 Yüz yıkama işlemi için olsun, ister cilt nemlendiricisi isterse gıda takviyesi olarak olsun, seçtiğiniz yağı güvenilir bir yerden almak çok önemlidir. Adalin sabit yağlar serimize göz atabilirsiniz.

RELATED ARTICLES