ADALİN YUMUŞATICI TARİFLERİMİZ

ADALİN YUMUŞATICI TARİFLERİMİZ

Çamaşırlarınızın güzel kokması ve yumuşak olmasından daha da fazlası için;

 

Aslında yumuşatıcının giysilerin liflerini koruyan ve onların çok daha güzel kokmasını, çok daha renkli görünmesini ve yumuşacık hissettirmesini sağlayan bir üründür. Kıyafetlerinizin gücünü ortaya çıkaran, onlara nefes aldıran ve stilinizi daha görünür kılan bu işlem son durulama suyunda kıyafetleriniz üzerinde kalır ve teninizle direk temas halinde olur. Bu nedenle doğal ürün kullanmak çok önemlidir.

 

Kendi yumuşatıcınızı yapmanın kolay ve zaman almayacak yöntemleri için sizlere sunduğumuz tarifleri görmek için okumaya devam edin;

Sirke kullanarak yapabileceğiniz yumuşatıcı tarifi için gerekli malzemeler:

  • 2 litre beyaz sirke ya da elma sirkesi
  • 30- 40 damla Adalin Lavanta uçucu (tercih edeceğiniz sevdiğiniz başka bir uçucu yağ kullanabilirsiniz) yağı

 

Sirkeli Yumuşatıcımızın hazırlanışı;

Sirke ve Lavanta uçucu yağını iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı ağzı kapalı olarak saklamalıyız. Kullanmadan önce çalkalayıp, makinenin yumuşatıcı gözüne yarım su bardağı eklemeniz çamaşırlarınızın mis gibi kokmasında etkili olacaktır.

 

Karbonat kullanarak yapabileceğiniz yumuşatıcı tarifi için gerekli malzemeler;

 

Kullandığınız karbonat, sodyum bikarbonattır, yemeklerde kullandığımız karbonatla aynı şeydir. Karbonat Suyu alkali hale getirdiği için, çamaşırların da yumuşak kalmasını sağlayacaktır.

 

  • Sodyum bikarbonat
  • Adalin Lavanta uçucu yağı

 

Karbonatlı Yumuşatıcımızın hazırlanışı;

Yarım su bardağı karbonatı su ile eriterek çamaşır makinenizin yumuşatıcı gözüne ekliyoruz. Ardından Lavanta yağından 4-5 damla ekleyebilirsiniz.

 

KULLANABİLECEĞİNİZ UÇUCU YAĞ ÖNERİLERİ

Adalin Karanfil Uçucu Yağı

Adalin Bergamot Uçucu Yağı

 

NOT: Çamaşırlarınızda mis gibi kokunun ve yumuşaklık hissini doğal yollarla elde ettik, güçlendirmenin bir yolu da ütü suyunuza Lavanta uçucu yağı eklemek olacaktır.

 

  • Ekonomik olması açısından ve kullanım kolaylığı açısından seyrelterek (100ml suya 25 damla Lavanta uçucu yağını)bir sprey şişesi yardımı ile evde bulunan tüm tekstil ürünlerimizde(nevresim, havlu, kıyafet dolaplarımız, perdelere, koltuklara…vb) rahatlıkla kullanabiliriz.

Neden hazır çamaşır yumuşatıcısı kullanmamalıyız?

 

  • Yumuşatıcıları özellikle verdikleri kokular nedeniyle kullanırız. Çamaşırlarımızın güzel kokması için yumuşatıcının içeriğinde bir takım zararlı maddeler vardır. Bu maddeler hem direkt cilde temas ederler, hem de solunum yoluyla bizlere zarar verebilirler. Özellikle de yumuşatıcıların içerisinde bulunan; kloroform, etanol, benzin alkol merkezi sinir sistemini etkiler. Pentan adlı madde ise solunum sistemimize ciddi zarar verir.

 

RELATED ARTICLES

yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * olarak işaretlenmiştir.

Lütfen yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayınız.