Yağların Şampuan ve Saç Kreminin İçerisine Ekleyerek Kullanımı

Yağların Şampuan ve Saç Kreminin İçerisine Ekleyerek Kullanımı

 

Saçlarımız aslında bizim kıyafetimiz. Bizi tamamlayan ve bazen sadece saçlarımız dolgun ,ışıl ışıl ve bakımlı göründüğünde keyfimizi yerine getiren bu giysimizin, şekillendirme hasarına ve diğer hasarlara karşı korunmaya ihtiyacı olabilir.

Ayda bir saç maskesi rutini oluşturduğunuzu düşünsek de saçlarımızın günlük bakım ve nem ihtiyacını desteklemek adına ufak ve kolay bir öneriye ne dersiniz?

Yağını şampuan veya saç kreminize ekleyerek günlük etkilerinden kolayca faydalanabilirsiniz. 

Kullanım önerisi;

  • 100 ml şampuan veya saç kremi şişenizin içerisine 5 ml (Yaklaşık 1 tatlı kaşığı) Sabit (Saç için önerdiğimiz sabit yağlardan seçtiğiniz bir veya birkaç tanesini) yağı koyarak elde ettiğiniz şampuanınızı her kullanımda uygulamanız rahat olacaktır. Bu oranı şampuan şişenizin ml miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

Kolay bir kullanım önerisi daha;

  • Her zamanki miktarda şampuanınızı avucunuzun içine dökün. Şampuana bir veya iki damla sabit (Saç için önerdiğimiz sabit yağlardan ve uçucu yağ önerilerinden seçtiğiniz bir veya birkaç damla) yağı ekleyin ve karışana kadar ellerinizi ovalayın. Saçınıza uygulayın ve her zamanki gibi yıkayın ve durulayın. Her iki veya üç günde bir tekrarlayın.
  • Saç kreminizde uygulamak isterseniz. Aynı şekilde saç kremi kullanırken de yapabilirdiniz. Uygulama sonrası kullandığınız yağ, saç kreminde olduğu gibi saç tellerinizde bir bariyer gibi kalacaktır.

Yağların içeriğinde bulunan güçlü antioksidanlar ve besleyici yağ asitleri saçınızı nemli tutar ve serbest radikallerin neden olduğu hasara karşı saçlarınıza bariyer oluşturur.

 

RELATED ARTICLES